Tetra Pak forpligter sig til væsentlig CO2 reducering

Tetra Pek bliver den første virksomhed inden for fødevareemballage, der får godkendt deres klimamål af Science Based Targets (SBT). Emballagekæmpen, som årligt producerer 184 milliarder kartonemballager til flydende indhold, forpligter sig til at mindske deres CO2-udslip og andre drivhusgasser fra deres virksomhed med mindst 40 procent frem til år 2030.

For at opnå de klimamål skal Tetra Pak fokusere på tre områder: Energiforbruget skal mindskes med yderligere 12 procent. De skal købe strøm fra vedvarende energikilder og investere i projekter inden for vedvarende energi og løsninger til vedvarende elektricitet. Endelig skal de installere vedvarende energikilder, fx solfangere, på deres bygninger.
Derudover forpligter Tetra Pak sig til i år 2020 at mindkse udslippet af drivhusgasser i hele værdikæden med 16 procent per eíndtægtsenhed, regnet fra år 2010.

SBT er et partnerskab mellem CDP (tidligere Carbon Disclosure Project), World Resources Institute, WWF og FNs Global Compac. SBT skal få flere virksomheder til at opsætte klimamål, baseret på klimavidenskab. Siden SBTs start i 2014 har 208 virksomheder forpligtet sig til at opstille videnskabsbaserede klimamål – og 33 virksomheder fra forskellige brancher har fået deres mål godkendt af SBT.

– Samarbejdet med SBT har hjulpet os med konkret at definere vores mål og på et videnskabeligt sæt at udstikke retningen for virksomheden. De nye mål sikrer, at vi åbent og korrekt kan vise kunder og aktionæfrer, hvordan vi bidrager til et bedre klima, siger Mario Abreu, Tetra Paks globale miljøchef.
 
– Tetra Pak er den første emballagevirksomhed inden for fødevarebranchen, der opfylder målsætningen i vores proces, og vi er meget glade for at selskabet slutter sig til den voksende skare af virksomheder, der indser fordelene ved at overgå til mere miljøvenlig drift, kommenterer Cynthia Cummis fra SBT.


LIS LYKKE

Editor & Ad Sales Denmark
LIS LYKKE
lis@packnews.com

Publiceret: 2017-02-21

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)
Drikkevareemballage emballage fødevareemballage Karton/Pap Miljø

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC