Tynde plastposer – som også kan bruges i Frankrig

FKuR, den tyske bioplastspecialist, har udviklet en ny serie tynde poser i plast, som indeholder stor mængde bioplast. Poserne kan hjemmekomposteres og er godkendt til brug selv i Frankrig, hvor man siden starten af 2017 har haft en generelt forbud mod tynde plastposer.

FKuRs nye plastposer, der er en del af virksomhedens Bio-Flex-serie, findes med forskellige mængde af bioplast i materialet, lige fra 10 procent og op til 40 procent. Poserne fås både gennemsigtige og ikke gennemsigtige kvaliteter, har en tykkelse på bare 8 mikrometer.

Det franske forbud mod de tynde plastposer i forretningerne trådte i kraft 1. januar i år. Forbuddet gælder de plastposer, som tidligere flittigt blev brugt i franske butikker til produkter som frugt, grønt, ost, kød, fisk med mere. Undtagelser fra forbuddet er tynde plastposer, som indeholder mindst 30 procent af såkaldt hjemmekomposterbart bioplast, altså poser som ikke kommer ud i den normale affaldsstrøm, men kan nedbrydes i private kompostbeholdere.

FKuRs nye Bio-Flex-poser er blevet godkendt af det belgiske Vincotte med certificeringen ”OK Compost HOME” og de fleste af disse certificeringer klarer også de franske krav og kan anvendes af franske butikker og forbrugere.

Vincotte er en certificeringsorganisation, som er godkendt af European Bioplastics, og de kan certificere bioplastprodukter med et ”plantesymbol” og/eller med logoet ”OK Compost HOME”.
 


LIS LYKKE

Editor & Ad Sales Denmark
LIS LYKKE
lis@packnews.com

Publiceret: 2017-02-25

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)
Bioplast Bæreposer emballage Miljø

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC