World Star til en plastfri blisteremballage

Den norske kartonkonverter Moltzau, står bag den fint designede emballage Cefapac, som er en blisteremballage helt uden plastik. Cefapac har vundet en World Star-pris, der uddeles af World Packaging Organisation (WPO).
Prisuddelingen fandt sted i forbindelse Interpack 2017. Eirik Faukland, der har udviklet blisterpakken modtog prisen sammen med sin datter Christin og hendes mand Lars Chr. Martinsen, som er direktør i Moltzau.

Blisterpakker er normalt fremstillet for at kunne hænge på knager i butikkerne. De er normalt produceret helt eller delvist i hård, gennemsigtig plastik og er ofte svære at åbne.
 
Eirik Faukland, som har mange års erfaring med kartonkonverting, havde en idé om at man kunne producere en blisteremballage helt i karton. Det ville være mere miljøvenligt og samtidig være en emballage, der var lettere at åbne.

– Det unikke med Cefapac er, at vi har valgt at erstatte alle traditionelle falsniger med perforeringer, Det giver et produkt, der er meget lettere at åbne, fortæller Eirik Faukland.

At erstatte alle foldninger med perforeringer stiller dog høje krav til kvaliteten i den karton, som anvendes. I Moltzau valgte de, at bruge kartonen Invercote fra Iggesud Paperboard.

– Invercotes rivestyrke er en forudsætning for at lave en god emballage. Styrken samt hvordan kartonen opfører sig i forskellige stadier af konverteringen og fyldningen er afgørende, mener Eirik Faukland, som også fortæller at perforeringerne i stedet for falsninger har gjort det muligt at sætte tempoet i fyldelinjerne op i sammenligning med tempoet for de falsede emballager.

Cefapac benyttes i dag af flere forskellige virksomheder, blandt andet benytter Swix Cefapac til deres produkter. Det samme gør Norgesplaster.
 


LIS LYKKE

Editor & Ad Sales Denmark
LIS LYKKE
lis@packnews.com

Publiceret: 2017-05-25

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)
Design emballage Emballage design Emballage konkurrence Emballage udvikling Emballageteknologi Iggesund Paperboard Miljø

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC