En drone af bølgepap

Droner behøver ikke være et ubemandet militærfly eller en lille snurrende helikopter, som kan filme fra luften. Nu findes der også droner af bølgepap for efterfølgende at nedbrydes, skriver nyhedsbrevet Wellpappnytt.

Da dronen nedbrydes, behøver den ikke flyve tilbage, hvilket gør det billigere og lettere at nå frem til svært fremkommelige steder som katastrofeområder eller afsides beliggende egne.
 
– Dronen ligner en vingeformet pizzakarton, fortæller Star Simpson, som er en af ingeniørerne bag virksomheden Otherlab, der har udviklet dronen.

Projektet finansieres af DARPA – den amerikanske militærafdeling for eksperimental teknologi. Udover at kunne anvendes til engangsleverancer, ønskede DARPA også at dronen skulle kunne nedbryde sig selv.

Valget af materiale faldt derfor på bølgepap. Det er let, billigt og kan nedbrydes i løbet af nogle måneder. Derudover er materialet allerede blevet anvendt til at bygge hobbydroner.

Den en meter lange drone er fremstillet af krympet og laserskåret bølgepap. Det tager omkring en time at folde og samle den.

På indersiden er der anbragt en GPS og to motorer, som sørger for at dronen lander inden for en radius af 15 meter fra landingspladsen.

I næste udviklingsfase vil også elektronikken blive nedbrydelig. Og så skal dronen tilpasses til organisationer som Røde Kors og Læger uden Grænser. På sigt mener Star Simpson, at dronen kan skaleres op til at kunne fragte op til 10 kg last.


LIS LYKKE

Editor & Ad Sales Denmark
LIS LYKKE
lis@packnews.com

Publiceret: 2017-05-25

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)
Bølgepap

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC