NanoPack – morgendagens fødevareemballage?

Tre danske virksomheder/ institutioner deltager i det tre-årige europæiske projekt: NanoPack
Målet med projektet er, at udvikle en anti-microbakteriel emballageløsning til fordærvelige fødevarer, hvor emballagen er baseret på naturlige nanomaterialer, og som vil forebygge fødevarebårne sygdomme og reducere madspild ved at forlænge varens holdbarhed.

 
Arla Foods stiller, som et af de danske bidrag, en pilot-produktionslinje til rådighed for projektet, mens forsknings- og analyseinstituttet DHIs afdeling for miljø og toxilogi bidrager med deres kompetencer. Endelig skal Aarhus Universitets MAPP Center sikre, at værdikæden gælder både producenter, forbrugere og samfundet som helhed. Der er deltagelse fra en hel række af virksomheder og institutioner fra hele Europa og projektet styres af Agora Partners i Israel.
 
Projektet skal bidrage til at reducere det 1,3 milliarder ton store fødevarespild, som finder sted hvert år med store økonomiske tab og med stor skade på vores ressourcer til følge. Ved at udvikle bedre og smartere emballageløsninger vil Europa styrke sin position som førende inden for fødevare-nanoteknologi og intelligent anti-microbakteriel emballage og dermed styrke konkurrenceevnen.
 
De aktive polymerfilm, der udvikles under NanoPack-projektet, har et bredt spektrum af anti-microbakterielle egenskaber som er hidtil uset i eksisterende materialer. De skal sikre at forbrugerne oplever støre fødevaresikkerhed og bedre kvalitet i produkterne.
 
Projekt NanoPack er støttet med 7,7 millioner Euro fra EU.
Du kan læse mere om projektet her: www.nanopack.eu


SØREN WINSLØW

Editor & Ad Sales Denmark
SØREN WINSLØW
soren@packnews.com

Publiceret: 2017-05-30

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC