...
Digitale vandmærker – mange fordele

Digitale vandmærker kan placeres hvor som helst på et produkt. De er usynlige og forstyrrer ikke produktets design. Og så giver de også mulighed for at linke til en database.
Det digitale vandmærke er en DW Code. En ny teknologi, som kan erstatte den kende produktstregkode, EAN-13, skriver GS1 på deres website.

Den usynlige DW Code kan placeres overalt på et produkt og må derfor være en drøm for alle der arbejder med design af produktemballage og produktetiketter. Og for kassepersonalet bliver det en stor arbejdslettelse, at der ikke skal ledes efter stregkoden.
 
Men DW Code indeholder også et GTIN-varenummer og kan derfor linke til informationer i en database, hvor porduktinformationer kan ændres dnamisk. – Dette vil helt klart give mere korrekte og opdagterede iformationer til forbrugerne, udtaler Jane Wulff, der er Head of Standards and Implementation i GS! Denmark.
 
Og naturligvis åbner det helt nye perspektiver for mærkevareejere og handlen mht. hurtigt, billigt og effektivt at kunne ændre fx produktinformationer, ernæringsindhold og allergener eller oprette kampagner, fortsætter Jane Wulff.
 
I Danmark har blandt andre Arla vist interesse for DW Code, skriver GS1 på deres side.
– Det lyder meget spændende, og vi ser bestemt perspektiver i de muligheder, som DW åbner for. Blandt andet virker muligheden for dynamisk ændring i data tillokkende; i dag er det jo den fysiske emballage, der skal ændres, når vi vil tilpasse en kampagne. Vandmærke-stregkoden vil også gøre det muligt for os at opnå hurtigere og tættere kontakt med forbrugerne, fordi smartphones er blevet hvermandseje. Vi følger løbende den teknologiske udvikling, så vi er klar, når den rigtige løsning byder sig til. Vi har også blik for mulighederne i RFID og GS1 Datamatrix, fortæller Jan Nørgaard, Sales Development Manager i Arla.
 


LIS LYKKE

Editor & Ad Sales Denmark
LIS LYKKE
lis@packnews.com

Publiceret: 2017-08-04

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)
emballage Emballage design Emballage udstyr Emballeringsudstyr Etiketter og mærkning RFID

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC