...
Kan vandmelonen fordelagtigt emballeres?

I en artikel i vores norske søstermagasin skrives det, at man kan reducere spildet af vandmeloner i transport og lagringsprocessen med op til 13% med en ny type emballage, som skulle have en række fordele i forhold til andre vandmelon-emballager!
 
Jeg kan ikke mindes, at jeg nogensinde har set en vandmelon i emballage, måske lige bortset fra en strækfolie eller et net. Men emballagen, der her omtales, er rektangulær og skulle både beskytte melonen under transport og gøre det nemmere for køberen at bringe den hjem. Hvordan man tager højde for de mange forskellige størrelser og former på vandmeloner står lidt hen i det uvisse.
 
Det er emballagegiganten Mondi, der står bag den nye emballage, som netop er blevet lanceret i Tyrkiet og forventes klar til global lancering snarest.
 
Det er en følge af en strategi om at reducere madspild, som udmønter sig i dette tiltag, hvor Mondi har identificeret fire områder, hvor de kan udvikle deres produkter:

  • Reducere skader under transport og lagring
  • Øge holdbarhed og levetid
  • Designe emballage som er tilpasset socio-demografiske forhold
  • Bedre sporbarhed
Den nye melonemballage forventes som nævnt at reducere spildet i transport- og lagringsledet, at tage sig bedre ud i forretningen, at gøre det nemmere at transportere melonen og ikke mindst forøge holdbarheden ved at den udsættes for færre stød. Emballagen kaldes en Pick-and-go løsning. 


SØREN WINSLØW

Editor & Ad Sales Denmark
SØREN WINSLØW
soren@packnews.com

Publiceret: 2017-08-10

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC