...
Står QR-koden foran et boom i emballageindustrien?
Claes Magnusson, mangeårig Apple-bruger, underviser og kritiker.

I den næste iPhone opdatering (iOS version 11) genkender kameraet i en iPhone automatisk en QR-kode og giver et link direkte til telefonen. Det betyder, at iPhone-ejere hurtigt kan anvende mobilen til at scanne en sådan kode, og dermed følge linket og få nye oplysninger.
 
Claes Magnusson, mangeårig Apple-bruger, underviser og kritiker.
– QR-koder har snart eksisteret i et kvart århundrede men med en blandet modtagelse fra den grafiske branche, som ellers tidligt jublede over udsigten til at koble det digitale og det trykte medie, udtaler Claes Magnusson, mangeårig Apple-specialist.
 
Det helt store gennembrud kan man endnu ikke tale om, men måske er udsigten til, at iPhone-kameraet automatisk kan genkende en QR-kode, nøglen til en større udbredelse?
En QR-kode kan indeholde langt mere information end en stregkode, ca. 4.000 tegn, selvom koderne normalt kun indeholder et weblink. Koden indeholder også nogle fejlkorrektioner som skal forhindre fejllæsning, fx hvis et hjørne slettes eller dele er trykt lidt uskarpt. Man kan også designe koden med et logo.
 
Der er en overflod af gratis tjenester til oprettelse af QR-koder, både enkelt og dynamisk. Mange applikationer, herunder Adobe InDesign, kan også oprette QR-koder. Tidligere kunne QR-koder kun læses med en iPhone ved at installere specielle apps til formålet.
 
– Måske er det tid for os til at revurdere mulighederne i QR-koder, nu hvor henved en milliard kunder kan læse dem direkte på deres iPhone, slutter Claes Magnusson.
 
Claes Magnusson har været ivrig Mac-bruger siden slutningen af firserne, og en altid skarp kritikere også. Han underviser i dag på Yrkeshögskolan (Erhvervshøjskolen) i Malmö. Du kan læse hele hans kommentar til QR-koderne her.


SØREN WINSLØW

Editor & Ad Sales Denmark
SØREN WINSLØW
soren@packnews.com

Publiceret: 2017-08-28

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC