...
Forbruget af plastikposer i Danmark falder

I Sverige har de for nogle måneder siden indført en lov, der skal føre til mindsket brug af plastikposer. Og bare tre måneder efter at detailhandlen begyndte at informere kunderne om plastikposternes påvirkning på miljøet, er forbruget af plastikposerne mindsket mærkbart.


Det er hovedsageligt inden for tøjbutikker, at forbruget er faldet. Der er sket et fald på hele 70 procent, hvorimod fx Coop blot solgte fem procent færre plastikposer. Det skyldes, at de allerede benytter poser, som er produceret helt eller delvist med andet materiale fx sukkerrør.


I Danmark er der ikke indført en lov, da plastikposer ikke er et stort problem i den danske natur. Det skyldes den afgift, der er lagt på plastik og den indsats, der allerede gøres for at reducere brugen af plastikposer.


Ifølge tal fra Plastikindustrien ligger Danmarks forbrug af platikposer på 85 poser per indbygger.
EU’s emballagedirektiv fra 2015, hvor Danmark har forpligtet sig til nogle fastlagte reduktionsmål i henholdsvis 2019 og 2025, overholdes  fint, da målet for 2019 er 90 poser per indbygger. I 2025 skal forbruget være nede på 40 åoser per indbygger årligt.


LIS LYKKE

Editor & Ad Sales Denmark
LIS LYKKE
lis@packnews.com

Publiceret: 2017-08-28

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)
Bioplast Bæreposer emballage Miljø Plastaffald Plasticbæreposer

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC