...
Emballageoptimering giver både miljø- og milliongevinst
Emballageoptimering indebærer en ren omkostningsreduktion uden investeringer og nævneværdige udgifter. Samtidig giver det en betydelig miljøgevinst, forklarer Amund Aalstad.

Det norske firma EmballasjePartner har gennemført et pilotprojekt for REMA 1000 som viser, at de kan spare millioner på emballageoptimering. Der er, ifølge ejeren af EmballasjePartner Amund Aalstad, ingen investeringer eller nævneværdige omkostninger forbundet med projektet. Det er bare en klogere måde at gøre tingene på, som oveni giver betydelige miljøgevinster.
 
REMA 1000 tog kontakt med EmballasjePartner for at optimere vare-flowet fra producent til butik. Målet var at øge effektiviteten af udpakning og opsætning af varerne. De lynanalyserede 15.000 varelinjer og fandt de 150 varer med det største potentiale. Her fokuserede man på om kunne reducere mængden af tertiær emballage ved bedre pakning og/eller justering af størrelserne, om man kunne reducere antallet af tertiære emballagevarianter, om man kunne få en bedre palleudnyttelse m.m.
 
– Nogen ting kan umiddelbart ændres. Ændringer i den tertiære emballage tager typisk tre måneder, mens ændringer i primær og sekundær emballage tager op til seks måneder og typisk er det dyreste, fortæller Amund Aalstad, men de fleste vil kunne reducere antallet af transportemballager betragteligt med bare nogle mindre justeringer.
 
Projektet er nu under implementering og vil resultere i 10.000 færre varepaller på årsbasis, 160 færre lastbil transporter og 50 tons lavere CO2-udslip. Gevinsten forventes at være på 8 millioner kroner årligt.


SØREN WINSLØW

Editor & Ad Sales Denmark
SØREN WINSLØW
soren@packnews.com

Publiceret: 2017-09-04

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC