48 procent fejl i fødevaredata

GS1 Denmark har foretaget en stikprøvekontrol for at undersøge om data, der ligger online tilgængeligt på fødevarer, der sælges via nettet, stemmer med data på den fysiske vare.
 
Der blev for nylig foretaget en undersøgelse af GS1. De tog ud i en butik og undersøgte 50 fødevarer, hvor oplysningerne på emballagen blev kontrolleret i forhold til oplysningerne i GS1Trade Sync. Trade Sync er det register, hvor leverandørerne skal indmelde deres produktinformationer. Der var uoverensstemmelse mellem oplysninger på emballagen og online-registeret i 48 procent af tilfældene.
 
Heraf er der 8 procent fejl på informationer om allergener. 8 procent lyder ikke så alarmerende, men for en allergiker kan det få fatal betydning.
 
I GS1’s nyhedsbrev udtaler Morten Buch, som er ansvarlig fro GS1Trade Sync og GS1Tracde Exact:
– Der er jo ingen leverandører, der ønsker at videregive forkerte informationer, hverken til deres kunde eller forbrugerne. Men vi må se i øjnene, at der efterhånden er så mange data, der skal stilles til rådighed, at det er blevet en ret kompleks opgave for leverandørerne at håndtere. Vi er glade for, som uvildig part, at kunne hjælpe med at sikre datakvaliteten og ”smøre” samarbejdet i forsyningskæden. Helt konkret har medlemmer mulighed for gratis undervisning og hjælp fra vores Servicecenter.


LIS LYKKE

Editor & Ad Sales Denmark
LIS LYKKE
lis@packnews.com

Publiceret: 2017-09-17

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)
emballage fødevareemballage

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC