1,5 mio euro til fortsat udvikling af bioplast på mælkeprotein

Lactipc fra Frankrig har modtaget 1,5 millioner euro i EU-støtte til at fortsætte deres udvikling af bioplast, baseret på mælkeprotein. Virksomhedens produkter anvendes til fødevareemballage og andre applikationer til fødevarer. Med det bevilgede EU-bidrag fortæller virksomheden, at de kan også kan udvikle målrettet non-food-markedet, som fx vandopløselige bioplastfilm til kapsler til opvaskemaskiner, landbrugsprodukter og vandrensningsmidler m.m.
 
– Vores materiale er et helt rent og miljøvenligt biomateriale, som ikke eferlader sporbare rester i miljøet, siger Lactips direktør Marie-Helene Gramatikoff.

Lactips meddeler, at de også vil samarbejde med det specielle polymermaterialelaboratorium i Saint Etienne, Jean Monnet-universitetet, for at udvikle mælkeproterinbaseret bioplastprodukter, som kan anvendes i 3D-printere.

Lactips, som blev grundlagt i 2014, bruger mælkeproterin i produktionen. Mælkeproteinen kommer fra mækepulverproducenter i Østeuropa. Til non-food-produkterne vil de benytte uspiselig kasein, som er et restprodukt fra mælkepulverproudktion.

Ifølge Marie-Helene Gramatikoff planlægger Lactips at øge personalestyrken fra 20 til 30 personer, og de forventer at de i 2020 har en omsætning på 20 millioner euro. Virksomheden planlægger også at opføre en produktionsfabrik i Loire-distriktet, mellem Saint Etienne og Lyon.
 


LIS LYKKE

Editor & Ad Sales Denmark
LIS LYKKE
lis@packnews.com

Publiceret: 2017-09-24

TAGS (Bemærk! Klik på en tag for at få flere artikler frem inden for området!)
Biomasse Biomaterialer Bioplast emballage Emballage udvikling fødevareemballage

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


FØLG OS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Find de vigtigste messer og begivenheder i emballagebranchen!
FØLG OS PÅ FACEBOOK
 
RPC